28 MARS STÖD ÖGAT

Konferencier: MICHELE COLLINS
PÅ SCEN: JORGE ALCAIDE // SVÄRTA // HANNA CHAWKI // MAG // HOJ // HILAL DRAGHMEH // GAMLESTADSTEATERN // KESKI SHOW // EGÅN JOHANSSON // ÖGAT
Söndagen den 28mars ska vi göra en stöd varieté för ÖGAT i Gamlestaden. Ekonomin är tuff nu när fysiska studiecirklar och arrangemang inte går att genomföra som vanligt. Därför gör vi en livesändning från Ögats studio med blandade artister från Göteborg, berättar om läget och vad vi vill fortsätta verka för i framtiden.
Vi är så tacksamma för dem artister och vår konferencier Michell Collins som hjälper oss med detta. Vi vill också rikta ett vart tack till Qtech och tekniker som stöttar denna sändning med personal och teknik.
Så välkomna på söndag den 28Mars kl18 till vår livestream, luta er tillbaka, njut och avvara en slant om du kan. Vi delar intäkter som kommer in 50/50 med dem artister som ställer upp, vi som jobbar med kultur sitter alla i samma båt.
Ögat har sökt krisstöd men det dröjer och osäkert vad det genererar, så vi behöver göra något nu för att få ihop till hyran för våra verkstäder.
Vi vill fortsätta vara en öppen plats och arrangör även efter pandemin. Mer om ögats förening och verksamhet går att läsa på här.
STÖD ÖGAT
Swish 1230649392
Bg: 275-4307
SÄNDNINGEN SPONSRAS AV:

ARTISTER

JORGE ALCAIDE

Mångsidig musiker och kompositör med rötterna i sydamerikansk musik. Poetiska, enkla, intima uttryck blandas med storslagna episka verk. Jorge Alcaide har genom sina år som musiker inom teater och ett flertal grupper som Quartango, Cerro Esperanza Band och Lecheburre komponerat musik med influenser från alla väderstreck. Han har under senaste åren drivit konstnärliga projekt där nya sätt att skapa har varit i fokus, både genom GAO- Göteborgs Alternativa Orkester och Kulturtemplet. I sitt soloprogram väver han ihop en berättelse där han plockar godbitar från alla dessa projekt och lockar in publiken i att tänka på en framtid bortom etiketter och prestation

Jorge har bl.a. drivit banden Quarttango, Cerro Esperanza Band, LecheBurre, jobbat som teatermusiker, skådespelare och gjort föreställningar för skolbarn.

https://www.kulturtemplet.org/ jorge-alcaide.se (jorge-alcaide.se)
https://youtu.be/kCdutLbI_LE

HANNA CHAWKI

Hanna Chawki har varit verksam som artist kompositör sångerska och i skrift sedan 80-talet i GBG. Just nu håller hon på att färdigställa en ny  skiva med sitt band SURREAL LOVERS där Matti Ollikainen förtrollar på synt. Pontus Torstensson spelar trummor, Christian Dyresjö bas, Sebastian Öberg spelar cello och vevlira. Chawki slänger sig mellan ord, toner och filmskådespeleri (företrädesvis i anarkisten Malga Kubiaks nollbudgetrullar med internationellt crew). Genom åren har Chawki spelat både på solokvist och i samarbeten med tex Primadonnan från Hisingen i COSMIC ELLINGTON GIRLS. Chawki hoppas också att låtarna som hon spelat in med fantomen  basisten TIMO LUNDGREN & trummästaren HENRIK WARTEL nån gång ska släppas ut till allmänheten. Denna kväll spelar Chawki solo inspirerad av en nyinköpt DUB-SIREN.    www.hannachawki.com

MAG

MAG är  Magdalena Ågrens soloprojekt. Hon gör musik av trombon, trummaskin, megafon, sång och hembygda elektroniska instrument. Musiken byggs upp från det minsta elementet och växer till en gigantisk dystopisk lo-fi orkester, som ibland är tillbakahållen och suggestiv, ibland kaotisk och vild. Det är en punkig pop attack direkt ut från hjärtat.

MAG har turnerat flitigt internationellt sen 2008 men släppte inte sitt första album förrän 2016 på Surplus Recordings och Zeon Light Skiva. Hon spelar även i postpunkbandet SORK och duon Trapped in a loop.
www.magagren.com

GAMLESTADSTEATERN

Gamlestadsteatern består av Victor, Myran och Galenskap.
Victor Trägårdh och Henrik Myrberg är två skådespelare utbildade på högskolan för scen och musik i Göteborg. Var för sig har de drivit och deltagit i en mängd projekt och för fyra år sedan träffades de av en slump och startade strax därefter Gamlestadsteatern. Hösten 2021 har de planerad premiär av Samuel Becketts I väntan på godot.
Facebooksida

HOJ

HoJ – Henrik och Jonny Wartel : trummor och saxofon.
HoJ bildades den 4:e februari 1959 då Jonny föddes och Henriks då dryga två års soloprojekt avslutades. Sedan
dess har de två musikerna samarbetat i en mängd olika konstellationer som t.e.x. Tajphoon Tivoli och Position

Alpha. -Två i det närmaste kultgrupper verksamma framför allt i Göteborg under 80-talet-
Just nu är de också tillsammans aktuella i grupperna Jonny Wartel 4-tet och Urgent Call.

Musiken är spontan och sann.
Gemensam digital skiva med HoJ – live @ BrÖtz:
https://simlas.bandcamp.com/album/hoj
Aktuellt just nu är ”Ljudet av” (ljudet av folkmusik-ljudet av jazzballad-ljudet av Azerbaijan osv.osv)

SVÄRTA

Svärta spelar mörk och kärleksfull rock från Gbg
https://instagram.com/svartagbg?igshid=19w7nvt0vp1cv

EGÅN JOHANSSON

Egån Johansson sjunger för full hals om livets uppgång och fall. Någon har sagt att han påminner om en ung Totta Näslund, andra tänker på Freddy Wadling, för oss på ÖGAT är han allas vår egna Egån Baloo Johansson, en kär medlem som här kör helt solo.
Ni hör hans stämma tydligt i tidigare band som Lyxbabian och Goodmorning Sweden

HILAL DRAGHMEH

Under Ögats guidade turer runt i Gamlestadens föreningsmylla passerade vi Bab Al Hara och snubblade den fantastiske one-man-band virtuosen Hilal. Hilal spelar Arabisk pop och dansmusik.

KESKI SHOW

I Keski Show´s spexiga trolleriföreställning får publiken uppleva och delta i en kaskad av små och stora konster. Ett spektakel där saker dyker upp, förvandlas, försvinner och till och med svävar runt.
Hemsida: www.keskishow.se
Foto: Roger Eskilsson