18 Maj: Ellinor & Leonor släpper sitt andra studioalbum ”Årsringar”

Ellinor & Leonor släpper sitt andra studioalbum ”Årsringar” på Kakafon Records och det ska självklart firas! Vi tjuvstartar sommarens spelmansstämmor med en konsert och jamkväll den 18e maj. Hoppas att du vill fira detta med oss!

Kvällen inleds med releasekonserten och därefter blir det jam och mysigt häng, med andra ord en upptakt till sommarens alla härliga stämmor!

PLATS: ÖGAT
Brahegatan 11, 41503 Göteborg
Hållplats: SKF

Öppnar: 19:00 –  Vi bjuder på bubbel!
På scen: 20:00 – Ellinor & Leonor
Öppen scen: 21:30 – jam och fest still sent.
PRIS:50 kr
Förköp: https://billetto.se/e/release-concert-ellinor-amp-leonor-biljetter-353259

ELLINOR & LEONOR
Med den ovanliga sättningen femsträngad cello och fiol vitaliserar och levandegör Ellinor & Leonor den svenska folkmusiken. Med ”Årsringar” presenterar de låtar från södra Dalarna i stilfulla och dansanta arrangemang. En doft av såväl improvisation, världsmusik som kammarmusik sveper förbi i klangerna från Dalarnas spelmansmylla.
Ellinor & Leonor har valt att kalla sitt andra album “Årsringar” som en hyllning till de spelmän och stilbildande musiker som vandrat före. Låtar hämtade ur 1700- och 1800-talets notsamlingar ges nytt liv i moderna arrangemang medan andra låtar kommer från muntlig tradition efter de lokala spelmännen som Riksspelman Ellinor Fritz har mött genom åren. Ändå behåller duon en konstnärlig frihet och leker med uttryck och genrer som faller dem in för stunden. Tack vare Leonors spelsätt på sin femsträngade cello får melodierna friheten att vandra mellan instrumenten, och samtidigt lämnas utrymme för improvisation.
Sprungna ur olika musikaliska traditioner träffades Ellinor och belgiska cellisten Leonor Palazzo i Göteborg 2009. De har turnerat i Europa och USA och framträtt vid festivaler och spelmansstämmor, kammarmusiksalonger och kyrkor samt hembygdsgårdar och muséer. 2014 släpptes debutalbumet “Mormors trädgård”.