GAMLESTADSGALEJ 2016

ÖGAT & Tikitut Community-based tourism
Under gemensamt tak kan ni träffa föreningarna Tikitut Community-based tourism och ÖGAT (Östra Göteborgs alternativa träffpunkt). Tillsammans visar vi upp fotografier, kulinarisk rundtur, konst och information i en kreativ miljö. Prova-på gratis textil-workshop, fika i vårt gerilla café eller bara ta igen trötta ben i vår soffhörna. Välkomna!

UTSTÄLLARE:
Eva Werner – Foto
Mohammed Alwadey – Foto
Uli Weber – Keramik
Nella Druzeta – Keramik
Stina Christersdotter Jarenskog – Skulptur

ÖGAT BAND (På scen ca kl13.40)
Föreningens egna husorkester består av musiker från både östra och västra Göteborg. Tillsammans framför de traditionellt, improviserat och egenkomponerat material krängt mellan genrerkombinationer som cirkusjazz och arabisk-gypsypop.

Gunnel Samuelsson – tenorsaxofon/altflöjt
Helal Daraghma – Keyboard
Kalle Skatt – Gitarr/Kromatisktmunspel
Rasmus Blank – Kontrabas
Boye Strothmann – Trummor

OM TIKITUT Community-based tourism:
Under Gamlestadsgalej kommer Tikitut Community-based tourism att visa upp unika foton som våra utvecklingsledare Rama och Mohammed har tagit. De är medlemmar i en grupp som lär sig att bli stadsguider, värdar på våra matlagningsevent och i vårt vandrarhem i Bergsjön. När du bokar och deltar i Tikituts verksamhet tar du aktivt ställning för ett inkluderande samhälle samtidigt som ditt besök direkt leder till inkomster för boende och dem som är engagerade i lokal samhällsutveckling. Du kommer att smaka den orientaliska efterrätten Baklava och vårt kaffe och vi väntar på att du ska skapa orientalisk mat och uppleva matlagningen tillsammans med några av oss från Tikitut.

Rama har bloggat och fotograferat för RLC Revolution Leadership Council in Damascus och Syrian Archive som är en del av Human Rights Watch.
Mohammed är dokumentärfilmsregissör som var aktiv i Jemen, han är även kalligraf i arabiska.
Vill du veta mer om honom se här :
https://www.youtube.com/user/alwadey
www.tikitut.se

OM ÖGAT:
ÄR DU INTRESSERAD AV ATT HA ETT SAMMANHANG ATT SKAPA I?
Vill du möta andra att bolla dina idéer med eller skapa ett nytt gemensamt projekt? Kanske styra upp en utställning, ta del av en workshop, avnjuta konserter eller bara lära nytt av andra inom nya skapande områden.

ÖGAT (Östra Göteborgs alternativa träffpunkt) är en nystartad ideell kulturförening bestående av konstnärer, musiker, keramiker, producenter och designers. Med hjälp av deras respektive kunskaper planeras nya verkstäder under ett gemensamt tak i Gamlestan. Medlemmarna marknadsför sig kollektivt genom föreningen, delar kunskap, verktyg och projekt som även kommer till gagn för allmänheten. Läs mer om oss via vår hemsida www.ögat.net

Under Gamlestadsgalejet kommer medlemmar ställa ut keramik, fotografier och skulpturer. Våra textilkonstnärer skapar under eftermiddagen en stor textiltavla där vem som helst kan få vara med, sy, klipp, knyt och klistra med oss! Eller slå er ner i vår soffgrupp och insup den kreativa miljön med en fika. Välkomna!
www.ögat.net