ÖGAT presenterar en helkväll i östra Göteborg med BUFFÉ / GUIDE / BAR / spontanOPERA (Benedetto Salvemini) / ÖGAT BAND (Konsert) / VJ:Julian McKinney (GAFF fd Doc Lounge). Arrangemanget sker under PLANETAFESTIVAL 2016´s paraply (mer info om festivalen se:www.planeta.se)

I stadsdelen Gamlestaden besöker vi den arabiska föreningen Bab Al Hara och den italienska föreningen Casa degli Italiani. Det här är en rundtur för dig som vill veta mer om hur detta föreningsliv i Sverige är organiserat och hur maten smakar och tillagas. På köpet får du träffa många människor som representerar sitt kulturarv i sitt nya hemland och är stolta över den rikedom som det ger Sverige. Vår guide Lena Torquato Lidén som vart med och utveckla dessa rundvandringar under ett års tid följer er och introducerar till dem som driver föreningarna. Den nystartade kulturscenen ÖGAT (Östra göteborgs alternativa träffpunkt) har tillsammans med Lena och föreningarna vi besöker festivalkryddat vandringen lite extra just för er med livemusik, filmprojektioner och överraskningar, varmt välkomna. Du behöver inte åka till ett annat land på semester. Allt finns här!

Tider:
18.00 Vi möts upp tillsammans vid spårvagnshållplatsen: SKF
Vandrar tillsammans till medborgarhusets innergård och tar en välkomstdrink på stående fot.

18.30 Bab Al Hara – Middagsbuffé
På Bab Al Hara får vi prova arabiska mezerätter och får chansen att tala med våra nyanlända svenskar från Syrien och många andra arabisktalande länder. Det är en religiöst obunden förening där man också kan spela kort, kolla på fotboll och röka vattenpipa. Inredningen är traditionell.
http://www.babalhara.se/

19.30 Casa degli Italiani – Bar / spontanOPERA – Benedetto Salvemini / konsert med ÖGAT BAND / VJ: Julian McKinney (GAFF fd Doc Lounge)
Casa degli Italiani är en samlingsplats för italienare bosatta i Göteborg. En av de äldre medlemmarna berättar om historiken för denna gamla förening som startade 1964.
VJ: Julian McKinney (GAFF – Göteborgs ambulerande Filmförening) presenterar ovanlig film på ovanliga platser, denna gång med Italienska kopplingar.

Priser:
Paketpris för rundvandring, guide, välkomnstdrink, mat på Bab Al Hara, konsert och VJ, endast 200kr för hela rasket! Obs! Begränsat antal platser, köp förköp!
Förköp till detta event: Billetto.se
Entré endast Casa degli Italiani 19.30- (bar/konsert/VJ) 60kr, betalas i dörren (ta med kontanter)

ÖGAT BAND
https://www.youtube.com/watch?v=Ot8kH4zZT4M
Föreningens ÖGATs egna husorkester består av musiker från både östra och västra Göteborg. Tillsammans framför de traditionellt, improviserat och egenkomponerat material krängt mellan självklara genrer som cirkusjazz och coctailklezmer.
Gunnel Samuelsson (Kurt olssons damorkester) – tenorsaxofon/altflöjt
Kalle Skatt (Brassfabriken) – Gitarr/Kromatisktmunspel
Rasmus Blank (Räfven) – Kontrabas
Boye Strothmann (LecheBurre) – Trummor

Arr: ÖGAT (Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt)