31 aug: UDDEBO
Live: GAO – Göteborgs alternativa Orkester
FRI ENTRÉ!

Föreningen ÖGAT samarbetar med 5 spännande, kreativa platser med fokus på social/ekologisk hållbarhet. Tillsammans ordnar vi i konserter, workshops, interkulturella möten och mat.

Välkommen till Uddebo Land art dag och konsert med GAO!

Hur påverkar vi platserna som vi befinner oss på? Vad är hållbart och vad är förgängligt? Denna dagen skapar vi konst av och med naturen. Både sånt som kan stanna kvar men också bara för stunden.

IMAGINARIET är en plats för fantasi och kreativitet som precis börjat byggas i Uddebo. Var med och forma den här platsen med din fantasi. Konstnärerna Sandra och Agust kommer att handleda arbetet som kan vara precis så stort eller litet som du önskar.

DEN MAGISKA SKOGEN är en installation där vi tillsammans, barn och vuxna, skapar en ny spännande skog. Med enkla medel så som naturmaterial och återanvända material uppstår nya rum och upplevelser som tillfälligt förändrar platsen. Genom att fläta samman grenar, addera och plocka bort, skapa mönster och framhäva något som redan finns där. Alla deltar efter sin egen förmåga. Landskapsarkitekterna Kerstin och Liv visar vägen. Oömma kläder är att föredra.

SHIBARI STONES är en gammal japansk teknik för att sammanfoga olika material. Här får du möjlighet att lära dig binda lekfulla och fina skulpturer. Andreas guidar med sin fingerfärdighet.

SKOGENS ÖGA är en väv av pinnar och garn som bildar vackra mönster i all sin enkelhet. Ullkonstnären Elenor visar tekniken och bjuder kanske även på lite annat ulligt.

SHIBORI är en Japansk färgningsteknik. Vi använder vik-tekniker för att framställa olika mönster på tyg. Tyger, redskap och färgbad finns på plats. Workshopledare –  Nella Druzeta

Kl 19 blir det sensommarkonsert med femtonmanna bandet GAO. http://www.goteborgsalternativaorkester.org/
Därefter spelar Torpet musik och sprutar eld tills mörkret fallit.

Alla workshops och konserter är gratis.
Mat, dryck och fika finnas att köpa hela dagen och kvällen.

Dagen är ett samarbete mellan Kulturföreningen Ögat, Väveriet i Uddebo, Imaginariet och Uddebo Småhusby.

Åk gratis buss med orkestern GAO!

ÖGAT har hyrt in en buss som kör er och orkestern GAO gratis fram och tillbaka. 12.15 HOTELL POST (gbg) – uddebo, avfärd hem till gbg 21.00. Anmäl din plats till Göteborgsbussen till Kalle Skatt via sms 0730-296798
Det går också en till buss från Hulta Torg i Borås kl 16 på lördag, anmälan på den sker till Mötesplats Hulta https://www.facebook.com/motesplatshulta/

ÖGAT RUNT
Föreningen ÖGAT från Gamlestaden (Gbg) samarbetar med 4 spännande, kreativa platser med fokus på social/ekologisk hållbarhet. Tillsammans ordnar vi i konserter, workshops, interkulturella möten och mat. Projektet stöttas av kulturnämnden VG-regionen, ABF, drivs och koordineras av föreningen ÖGAT (Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt) tillsammans med samarbetspartnerna: Kostersträdgårdar, Restad gård, Nolbygård, Uddebo
Läs mer: http://www.xn--gat-rna.net/

Priser: FRI ENTRÈ allt är gratis!